Initiatiefvoorstellen

Op basis van de bevindingen en conclusies van alle (deel-)onderzoeken van Brabantstadstudie werken we aan initiatiefvoorstellen voor diverse (theoretische) locaties en/of voor de implementatie van trends en ontwikkelingen die naar voren zijn gekomen. Met deze ruimtelijke of procesontwerpen leggen we nadrukkelijk de link tussen theorie (nieuw opgedane kennis over de woonopgaven in de steden) en praktijk (waarin we dagelijks samen met diverse stakeholders werken aan het realiseren van de beste woon- en leefomgevingen).

Het máken van de initiatiefplannen was daarbij belangrijker dan de uitkomst ervan. Als onderdeel van het totaalonderzoek leren de initiatiefvoorstellen ons namelijk op andere manieren opgaven te benaderen en processen in te richten en samen te werken met nieuwe coalities en andere professionele relaties. Niet alleen de aanpak, ook het type locatie is steeds anders; geen eigen grondposities, wel uiteenlopend in o.a. schaalgrootte, (binnen-)stedelijke ligging, huidige functie en gebiedseigen kwaliteiten.

Een aantal van de initiatiefvoorstellen hebben we op de website verder uitgelicht. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de uitgewerkte initiatiefplannen.

Initiatiefplan Eindhoven Campinaterrein

Campinaterrein Eindhoven
Lees meer

Initiatiefplan voor water-sterk Den Bosch

Den Bosch
Lees meer

Initiatiefplan Tilburg Louis Bouwmeesterplein

Louis Bouwmeesterplein Tilburg
Lees meer

Initiatiefplan Breda Amphia terrein

Ontwikkeling Amphia-terrein Breda
Lees meer
Lees ook alle columns over Brabantstadstudie Naar het overzicht
Meer lezen? Overzicht van alle publicaties