Brabantstadstudie
Logo Logo

Het DNA van Eindhoven

“Eindhoven is een broeiplaats van vernieuwing, gestoeld op design, technologie en kennis. De ontwikkeling van de gloeilamp in 1891 en de eerste DAF truck iets later, zijn de aanzet geweest tot bloei en ontwikkeling. Nu is daar de toptechnologieregio Brainport Eindhoven, het kloppend hart van de kennisregio. Het trekt mensen uit de hele wereld die hier komen werken, wonen en leven. ‘Houdoe’ wordt in deze sterk internationaal georiënteerde regiostad steeds meer ‘How are You!’”

Sneak peek Eindhoven

In de stad en regio Eindhoven is ruim de helft van de respondenten tevreden over de huidige woonsituatie en heeft helemaal geen verhuisplannen. De reden om wel te willen verhuizen is vooral de woning zelf (bijvoorbeeld groter of luxer). De wens om te verhuizen is het grootst onder inwoners van Eindhoven stad (vooral centrum en omringend) en onder de leeftijdsgroep tot 35 jaar. Wat eveneens uit de onderzoeken blijkt is dat Eindhoven ten opzichte van de andere steden de meeste eenpersoonshuishoudens heeft. Alles horen over Eindhoven? Er volgen binnenkort nog veel meer bevindingen! Houd deze website en onze nieuwsbrief in de gaten.

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.