Brabantstadstudie
Logo Logo

Het DNA van Brabant

''Wonen op z’n Brabants is wonen met een gevoel van verbondenheid. Verbonden aan de buurt, stad of gemeente waarin de mensen wonen. Een gevoel van geborgenheid, een gevoel van thuiskomen. In ‘Brabant’, het lijflied van vele Brabanders, bezingt Guus Meeuwis niet voor niets zijn verbondenheid met de provincie. 'Dan voel ik mijn huissleutel diep in mijn zak…' ”

Sneak peek van Brabant

Veel respondenten hebben een sterke binding met de gemeente waarin ze wonen. In combinatie met een hoge geneigdheid om te verhuizen en meer vraag dan woningaanbod, is er veel potentieel voor nieuwbouwwoningen in alle vijf regio’s.

Vier van de tien inwoners willen in de komende tien jaar verhuizen, een derde zelfs binnen 2 jaar. De helft van de groep die wil verhuizen, geeft als reden dat ze een andere woning wensen. De groep tot 35 jaar staat het meest open voor een verhuizing - én voor vernieuwende woonconcepten - en vormt dus een belangrijke potentiële doelgroep voor (ver-)nieuwe(-nde) woningen. De meerderheid wil bij een (eventuele) verhuizing in de eigen gemeente blijven.

De hoge tevredenheid over Breda en Den Bosch - rapportcijfer 8,1 - tekent zich ook af in de voorkeur voor een woonplaats. Bredanaars en Bosschenaren willen het vaakst in hun eigen gemeente blijven wonen. Alles horen over Brabant? Er volgen binnenkort nog veel meer bevindingen! Houd deze website en onze nieuwsbrief in de gaten.

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.