Brabants Wonen
Logo Logo

Het DNA van Tilburg

“Tilburg is een stad met de kwaliteiten van een dorp: veilig en vertrouwd. Het is een stad met veel kleur en (jong) talent waar bedrijvigheid en creativiteit voorop staat. Het Textielmuseum en museum de Pont zijn geliefd bij de inwoners. De stad heeft weinig oude bakstenen, maar blinkt uit in eigenzinnige en eigentijdse architectuur. Juist in dit tegendraadse vindt Tilburg zijn DNA.”

shmhm
Brabantstadstudie

Sneak peek Tilburg

Ondanks - of dankzij - het tegendraadse DNA van de stad houden onze respondenten uit Tilburg toch vooral van een traditionele woonomgeving. Grote woningen in ruim opgezette wijken en parkeerplaatsen voor hun eigen auto. De voorkeur gaat met name uit naar nieuwbouwwoningen, vooral bij de inwoners van Tilburg regio. Voor stadsbewoners is het voorzieningenniveau het belangrijkst, voor inwoners van buiten de stad de nabijheid van groen. Alles horen over Tilburg? Er volgen binnenkort nog veel meer bevindingen! Houd deze website en onze nieuwsbrief in de gaten.

Bekijk de laatste bevindingen

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.